Qoali Bloggen

Tyngdtäcke

Tyngdtäcke - Allt du behöver veta

Vad är ett tyngdtäcke? Om du inte hört talas om denna typ av täcken eller också är osäker på vad det egentligen är, tänkte vi börja med att reda ut just detta. Dessa typer av täcken kan benämnas på många olika sätt och kanske har du även hört namnen kedjetäcke, vikttäcke, fibertäcke eller bolltäcke.

Läs mer
5 saker att tänka på när du väljer ett tyngdtäcke

5 saker att tänka på när du väljer ett tyngdtäcke

Det kan vara knepigt att välja rätt när man upptäcker en ny produkt. Det uppstår en del frågor när man ska köpa sitt första tyngdtäcke. Hur fungerar de egentligen och vilken tyngd ska man ha? Vilket material är bäst och vad menas med viktfördelning? Många produkter på marknaden innehåller syntetiska material och det är något vi avråder från.

Läs mer
Bäddhack tyngdtäcke

Gör en burrito - Bäddhack för tyngdtäcke

Att bädda med tyngdtäcke kan upplevas väldigt tungt, minst sagt. Det är ett träningspass i sig. Så vi vände oss till Vivi Wallin som driver Sveriges största hemmafixblogg och populära kontot @mammasanningar. Självklart löste hon utmaningen, lösningen blev "Tyngdtäcke a la burrito".

Nedan förklarar Vivi hur du gör i sex enkla steg:

Läs mer
Bästa tyngdtäcket

Bästa tyngdtäcket

Vilket tyngdtäcke är bäst i test? Som konsument kan det vara överväldigande att navigera mellan alla olika alternativ som finns på marknaden. Vad du gillar i sängen skiljer sig från vad din kompis föredrar. 😄  Vi bestämde oss för att skicka in alla våra kollektioner till RISE (Research Institute of Sweden), som är ett oberoende och ackrediterat provningslaboratorium i Sverige.

Läs mer
Vetenskapliga bevis tyngdtäcke

Vetenskapliga bevis och hållbara tyngdtäcken

Folket har sagt sitt och de älskar våra hållbara tyngdtäcken. Vetenskapliga studier har dessutom levererat bevis på att man somnar snabbare, rör sig mindre, sover bättre och vaknar utvilad på morgonen. Det ökar alltså sömnkvaliteten avsevärt och det är precis vad våra nöjda kunder säger. Låt oss ta en liten titt på vad vetenskapen har att säga.

Läs mer