Bolltäcke - allt du behöver veta

Sover du dåligt, känner du dig orolig eller stressad under kvällar och nätter? Då kan ett bolltäcke vara rätt hjälpmedel för dig. Förutom att vi på Qoali erbjuder täcken med positivt dokumenterad effekt, tänkte vi i denna artikel berätta allt du behöver veta om bolltäcken. Vi kommer bland annat berätta vad ett bolltäcke är, samt vilka positiva effekter det kan ge dig bland mycket mer.

 

Innehåll

  • Vad är ett bolltäcke?
  • Storlek & tyngd
  • Positiva effekter

 

Vad är ett bolltäcke?

Om du inte hört talas om denna typ av täcken eller också är osäker på vad det egentligen är, tänkte vi börja med att reda ut just detta. Dessa typer av täcken kan benämnas på många olika sätt och kanske har du även hört namnen tyngdtäcke, kedjetäcke eller terapitäcke.

I grund och botten har alla dessa täcken samma egenskaper och positiva effekter, men beroende på vad täckena är fyllda med brukar de benämnas på olika sätt. Ett täcke som är fyllt med bollar brukar alltså kallas för bolltäcke medan ett täcke som är fyllt med kedjor brukar kallas för kedjetäcke och så vidare. Ett bättre samlingsnamn för samtliga täcken med dessa egenskaper är dock tyngdtäcke.

Som nämnts tidigare är de i grund och botten uppbyggda på samma sätt. De är indelade i små fickor eller kanaler som fyllda med antingen plastbollar, kedjor eller glaspärlor. Efter många tester av olika sorters täcken med olika fyllningar hittade vi på Qoali det täcke som vi tyckte fungerade bäst. 

Tyngden i våra täcken kommer från det sistnämnda alternativet och innehåller alltså varken kedjor eller plastbollar. I våra produkter finns det istället 80 kanaler som är fyllda med små glaspärlor, vilket ger en jämnt fördelad vikt samtidigt som värmen regleras efter din kroppstemperatur. En annan fördel med våra glaspärlor är att de är allergi vänliga och gör att de kan användas av ännu fler.

 

Storlek & tyngd

Storleken på våra tyngdtäcken är 200x140 cm och finns tillgängliga med tyngden 4kg,  6kg, 8kg eller 11kg. Vilken tyngd du bör välja på täcket beror på din ålder och kroppsvikt. För bästa effekt rekommenderar vi att man väljer en vikt som motsvarar cirka 10% av sin egen kroppsvikt.

Förutom att våra produkter har en positivt dokumenterad effekt mot många typer av symtom, är de även väldigt snygga och passar i alla typer av hem. Utöver detta medföljer det även ett lyxigt och kostnadsfritt överdrag till ett värde av 499 kronor. Det snygga överdraget är tillverkat av minkytyg och bomullsflanell. På insidan finns också flertalet knytband som hjälper till att hålla täcket på plats.

 

 

Positiva effekter

Tyngdtäcken har länge varit ett erkänt hjälpmedel som hjälper mot sömnsvårigheter, stress och psykisk oro hos både barn, vuxna och äldre. Vid användning omsluter täcket varsamt din kropp, vilket skulle kunna liknas som en varm och skön kram. Något som ger kroppen stimulans och hjälper den att återhämta sig under natten. 

Dessa typer av täcken används idag av många som lider av sömnproblem – oavsett om de är små eller stora. De ger nämligen goda resultat oavsett om problemen är en påföljd av vardaglig stress, ångest, depression, nedsatta sinnesfunktioner, utvecklingsstörningar eller psykiska besvär.

I en av de undersökningar som genomförts rapporterade 63% av deltagarna att de kände mindre ångest efter användning av täcket. 78% upplevde att kände sig betydligt lugnare och mer utvilade.

 

Köp ditt täcke hos Qoali

Många upplever idag en stor svårighet att få tag i tyngdtäcken och vissa kan få vänta i uppåt ett år för att få en tid hos en arbetsterapeut som har möjlighet att skriva ut ett täcke. Detta sker då till en viss summa och till låns. Många känner som sagt stor frustration över de långa väntetiderna och det händer även att personer nekas ett tyngtäcke då dem inte har någon diagnos. 

Visserligen finns det fördelar med att de prioriteras, men på Qoali vill vi att alla ska få möjligheten till bättre sömn och mindre psykisk oro. Faktum är ändå att de flesta av oss känner sig stressade i vardagen, vilket kan leda till större besvär om det fortgår under en lång tid. 

Eftersom vi inte använder oss av några mellanhänder kan vi erbjuda Qoalitäcket till marknadens förmånligaste pris, vilket gör att ännu fler har möjlighet att uppleva de positiva effekterna.

När du handlar ditt tyngdtäcke hos oss på Qoali lämnar det lagret inom 24 timmar och anländer vanligtvis inom 1-5 arbetsdagar. Självklart erbjuder vi leveranser inom hela Sverige!

Har du några ytterligare frågor eller funderingar? Tveka inte på att höra av dig till oss via chatt ikonen längst ner till höger så hjälper vi dig.