Bolltäcke pris

Studier har visat att ett bolltäcke ger dig en bättre sömn, minskar stress, ångest och oro bland många andra symptom. Men vad är egentligen priset för ett bolltäcke? I denna artikel ger vi dig svaret!

 

Innehåll

  • Vad är ett bolltäcke?
  • Vad kostar ett bolltäcke?

 

Vad är ett bolltäcke? 

Innan vi ger oss in på vad denna typ av täcke kostar, tänkte vi börja med att reda ut vad ett bolltäcke egentligen är. Ett bolltäcke, eller tyngdtäcke som de också kan kallas, är ett framstående hjälpmedel som bland annat hjälper mot sömnproblem, stress, ångest och mycket mer. En annan fördel med dessa tyngdtäcken är att de kan användas av såväl barn och vuxna som äldre.

 

Utformning

När det kommer till utformningen av dessa täcken så finns de i olika utföranden. Synonymt med alla former av tyngtäcken är att de är indelade i fickor eller kanaler som är fyllda med antingen kedjor, plastbollar eller glaspärlor.

Tyngden i Qoalis täcken kommer från det sistnämnda alternativet och innehåller alltså varken kedjor eller plastbollar, vilket vi anser vara det bästa. Något som gör att de också är allergivänliga och kan användas av ännu fler. I våra täcken finns det 80 kanaler som är fyllda med små glaspärlor, vilket ger en jämnt fördelad vikt över hela kroppen.

Täcket fungerar alltså genom att varsamt omsluta din kropp, vilket skulle kunna liknas som en varm och skön kram. Något som stimulerar kroppen och hjälper den att återhämta sig under natten.

 

Tyngd

Men hur tunga är då dessa täcken kanske du undrar? Qoalis täcken finns i tre olika tyngder – 4, 6, 8 respektive 11 kg. Vi rekommenderar att man väljer en vikt som motsvarar cirka 10% av sin kroppsvikt för att uppnå bästa resultat.

 

Vad kostar ett bolltäcke? 

Hos oss på Qoali kan du köpa tyngdtäcken för 3695 kronor, vilket gäller oavsett tyngd. I detta priset ingår det även ett lyxigt överdrag av minkytyg och bomullsflanell till ett värde 599 kronor. Det smarta överdraget är också försett med en dragkedja och flertalet knytband som håller täcket på plats.

När du handlar ditt täcke hos oss på Qoali så skickas det ut till dig inom 24 timmar och anländer vanligtvis inom 1-5 arbetsdagar. Självklart erbjuder vi leveranser inom hela Sverige! 

Har du några ytterligare frågor eller funderingar? Tveka inte på att höra av dig till oss via chatt ikonen längst ner till höger så hjälper vi dig.