Ett tyngdtäcke kan vara ett bra alternativ vid sömnproblem

För att återhämta sig både fysiskt och mentalt behöver vi en god natts sömn. Men för många är det lättare sagt än gjort då många upplever problem med att somna och sova en hel natt utan att vakna. Nedan följer fyra knep att tillgå för att få bukt på dina sömnproblem.

Fyra knep för att underlätta insomningen och nattsömnen:

  • Se till att ha tydlig kontrast mellan dag och natt. Försök att ta dig utomhus under de ljusa timmarna på dagen.
  • Minska det artificiella ljuset från skärmar. Försök få in en vana där du kopplar bort dig några timmar innan läggdags.
  • Ät inte för sent. Har man oregelbundna matvanor så kan sömnproblemen förvärras.
  • Forskning visar också att de som lider av sömnproblem och insomnia kan sova betydligt bättre med ett tyngdtäcke.
(Källa: Christian Benedict, sömnforskare och docent i neurovetenskap vid Uppsala Universitet.)

Så här har ett tyngdtäcke hjälpt Simon Sköld

Simon Sköld är professionell MMA-utövare och en stark förespråkare för vikten av ordentlig återhämtning för att kunna prestera på topp. För att se till att få ordentlig sömn började Simon använda just ett tyngdtäcke om nätterna.

“För mig är återhämtningen lika viktig som träningen. Jag vill att min kropp ska hålla i längden och för att den ska göra det måste jag få bra sömn. Jag började prova lite olika tyngdtäcken men jag tyckte inte de var sköna och hade svårt att vänja mig. När jag sedan testade ett tyngdtäcke från Qoali vande jag mig snabbt och det påminner om ett vanligt täcke fast med en skön och lugnande tyngd, berättar Simon.”

Efter att ha börjat med ett tyngdtäcke från Qoali, blev det snabbt en naturlig del av Simons nattsömn och något han använder för att få långsiktiga resultat.

Vidare säger Simon: “Det är bra att veta att man kanske inte får resultat första natten utan det är i längden de stora fördelarna kommer. Själva komforten är också perfekt för mig temperaturmässigt i och med att täcket är gjort av bomull och andas. Det har nästan blivit ett beroende för mig och jag har sett att jag fått en större andel djupsömn. Genom att jag vet att jag alltid får bra återhämtning kan jag se hur hårt jag sedan kan pressa mig i träningen. Jag får en mer återhämtad kropp när jag vaknar vilket ger möjlighet till bättre förutsättningar inför varje träningspass, avslutar Simon.”

Vill du också optimera din sömn som Simon?  Läs mer HÄR!

Köp tyngdtäcke