Sömnhjälpmedel för bättre sömn

Sömnproblem är idag ett växande problem hos såväl barn och ungdomar som vuxna. Ett problem som i längden kan få väldigt negativa konsekvenser. Som tur är finns det idag gott om sömnhjälpmedel som hjälper dig att somna bättre och vakna upp utvilad!

 

Innehåll 

  • Vikten av rätt sömn
  • Tyngdtäcke för bättre sömn
  • Fler metoder för bättre sömn

 

Vikten av rätt sömn 

Att få en bra sömn är oerhört viktigt för att din kropp och knopp ska kunna återhämta sig från dagens aktiviteter och intryck. Normalt sett behöver en vuxen människa sova mellan sex till åtta timmar per natt för att få en optimal sömn och ge kroppen tid att reparera sig.

Under natten varvar kroppen ner sig och bearbetar det som hänt under dagen. Den gör sig av med all stress och påfrestningar så att du kan vakna upp utvilad och redo för nya utmaningar. Inte nog med detta så kan även sömnen minska risken för allvarliga sjukdomar som förhöjda blodfetter, hjärt- & kärlsjukdomar, diabetes typ 2, depression, samt utmattningssymptom.

Har du då svårt att sova hinner inte kroppen återhämta sig på samma sätt, vilket kan få motsatt effekt. Att ha problem med sömnen är inte ovanligt och i de flesta fall är det ingenting som man behöver vara orolig för. Vi alla har dåliga dagar då man ligger sömnlös och detta är helt normalt. Ligger du däremot sömnlös natt efter natt och känner att det börjar påverka din vardag på ett negativt sätt, kan du behöva hjälp.

 

Tyngdtäcke för bättre sömn

Om du upplever att du börjar fungerar sämre i vardagen och sover dåligt, kan du med fördel ta hjälp av ett tyngdtäcke. Ett sömnhjälpmedel med positivt dokumenterad effekt som länge använts inom det medicinska samfundet.

 

I en av studierna som genomförts inom ämnet påvisades det att denna typ av täcke är ett utmärkt hjälpmedel för personer med sömnsvårigheter till följd av neuropsykiatriska diagnoser.

Samtliga deltagare i samma studie upplevde även att deras sömn förbättras sedan de börjat använda ett tyngdtäcke. Det framkom att insomningstiden minskade, antalet sömntimmar per natt ökade och antalet uppvaknanden minskade.

 

Vad är ett tyngdtäcke? 

För dig som inte hört talas om denna typ av produkt tidigare är det kort och gott ett täcke som är försett med fickor, vilka i sin tur är fyllda med ett tungt material. Täcket omsluter således din kropp på ett sätt som bäst kan beskrivas som en varm kram.

Hos oss på Qoali har du möjligheten att införskaffa ett tyngdtäcke till ett av marknadens förmånligaste pris. Vi skickar alltid våra täcken inom 24 timmar efter beställning och de anländer vanligtvis hos dig inom 1-5 arbetsdagar. Dessutom så bjuder vi på frakten inom hela Sverige. Testa och upplev skillnaden du också!

 

Fler metoder för bättre sömn 

  • För att somna lättare om kvällarna är det hjälpsamt att försöka lägga sig ungefär samma tid. 
  • Undvik dator, telefon eller andra aktiviteter just innan läggdags. Det är viktigt att kroppen får börja varva ner redan innan du lägger dig. 
  • Undvik mat, kaffe eller andra koffeinrika drycker just innan du lägger dig.
  • Fysisk aktivitet har visat sig förbättra sömnen, men undvik det gärna under sena kvällar eller strax innan du lägger dig.
  • Se till att det är mörkt när du sover då ljus försämrar vårt ”sömnhormon”, även känt som melatonin.