Tips & Råd

Antingen har du redan fått hem ditt tyngdtäcke eller så planerar du att införskaffa ett tyngdtäcke. För många är det en helt ny erfarenhet och det väcker säkert en hel del frågor hos dig:

 

Kan jag använda tyngdtäcket fullt ut från dag ett?

Det korta svaret är JA, det är inget vi avråder till. Det är givetvis väldigt individuellt där det kan finnas en medicinsk bakgrund som bör beaktas. Många kunder använder täcket regelbundet från dag ett, men vi är alla olika så här behöver du känna efter själv. Vi alla hanterar förändringar på olika sätt. Är du osäker, rekommenderar vi att du börjar lätt genom att använda tyngdtäcket 10-15 minuter under dagen sittande på en stol, soffa eller liggandes i sängen. Sedan kan du successivt utöka till 30 min, 1 h etc. till dess att det känns bra.

Är tyngdtäcket enbart för att motverka sömnsvårigheter?

Stress och ångest kan likväl krypa fram under dagen som under kvällen. Tyngdtäcket fungerar minst lika bra att ha under dagen. Du kan ha den över axlarna, knäna etc. med en kopp te i handen. Vi har kunder som har ett tyngdtäcke på kontoret för att kunna erbjuda personalen lite återhämtning under en stressfull dag.

Kan jag använda tyngdtäcket tillsammans med ett vanligt påslakan?

Det går bra att använda eget påslakan. Men som du säkert förstår så väger våra tyngdtäcken mellan 4-11kg. Tyngden kan göra att den inte riktigt håller sig på plats inuti påslakanet. Det överdrag som medföljer är anpassad till Qoali tyngdtäcket d.v.s. har flera knytband som du fäster ihop med tyngdtäcket så att den håller sig på plats. Hur du sätter ihop den kan du läsa mer om här nedan:

1. Vänd överdraget ut och in och lägg det det utsträckt på golvet.

2. Lägg Qoali tyngdtäcket ovanpå överdraget och knyt ihop banden med de öglor som finns på tyngdtäcket.

3. Vänd tillbaka överdraget tillrätta tillsammans med tyngdtäcket inuti och dra igen dragkedjan

4. Njut :)

 Jag är ganska varm av mig, hur reglerar Qoali tyngdtäcket värmen?

Oavsett om du använder påslakan med täcket så andas den på ett optimalt sätt. Dock så kan tyngden på kroppen ge en upplevelse om en varmare sensation i kroppen. Det kan jämföras med en massage där det sker en stimulans och du blir varm. Tycker man det blir för varmt så kan du använda tyngdtäcket utan överdraget som medföljer. Vi rekommenderar dock att ni börjar med att använda den tillsammans med överdraget, för att se hur det känns.

 

Dela gärna med dig av just dina tips & råd genom att maila oss på support@qoali.com. Det går även bra att pinga oss på Instagram och Facebook.

Vill du beställa ett Qoali tyngdtäcke, gör du det HÄR.