Fördelar med tyngdtäcke till barn

Många barn har mycket energi, känner sig rastlösa eller har andra problem som gör det svårt slappna av och/eller sova. Med hjälp av ett tyngdtäcke kan dessa problem vara putsväck och läggningsdags bli så mycket enklare!

 

Innehåll 

  • Vad är ett tyngdtäcke?
  • Tyngdtäcke – ett erkänt hjälpmedel

 

Vad är ett tyngdtäcke?

Innan vi berättar mer om de positiva effekterna med våra tyngdtäcken tänkte vi börja med att reda ut vad tyngdtäcke är. Kort och gott är det ett täcke försett med fickor eller kanaler, vilka i sin tur är fyllda med ett tungt material. De kan vara fyllda med allt ifrån bollar till kedjor och glaspärlor. 

Tyngdtäcke barn

Efter att genomfört många tester av olika typer av täcken och fyllningar hittade vi på Qoali det alternativet som vi tyckte fungerade bäst. Valet föll på glaspärlor med anledningen av att de gav en jämnt fördelad vikt samtidigt som värmen anpassas efter din kroppstemperatur. Ytterligare en fördel med detta material är att det är allergivänligt, vilket gör att alla kan använda vårt fantastiska täcke. 

Våra täcken går att få i en mängd olika tyngder, men för att få bästa möjliga resultat rekommenderar vi att man införskaffar sig ett täcke som motsvarar cirka tio procent av sin kroppsvikt. För barn passar vårt lättaste täcke på 4 kg alldeles utmärkt.

 

Tyngdtäcke – ett erkänt hjälpmedel

Nu när du har bättre koll på vad ett tyngdtäcke är tänkte vi berätta mer om dess positiva effekter. Faktum är att dessa typer av täcken länge har varit ett erkänt hjälpmedel som hjälper mot sömnsvårigheter, stress och psykisk oro hos såväl barn som vuxna.

Tyngdtäcken har dokumenterade positiva effekter oavsett om man upplever svårigheter beroende på stress i vardagen, ångest, depression, nedsatta sinnesfunktioner, utvecklingsstörningar eller psykiska besvär.

I undersökningar som gjorts uppgav 63% av deltagarna att de kände mindre ångest efter att de använt ett tyngdtäcke, medan hela 78% uppgav att de kände sig avsevärt mycket mer avslappnade och utvilade.

Läs också vad några av våra kunder säger efter att ha använt vårt fantastiska täcke: 

"Jag älskar att använda mitt tyngdtäcke när jag är rastlös eller stressad."

"Detta tyngdtäcke är fantastisk. Den ger mig verkligen en känsla av säkerhet"

"Jag skaffade två Qoali täcken till våra pojkar. Nästa månad köper jag en vardera till mig och min man."

 

Köp ditt tyngdtäcke hos Qoali

Hos oss på Qoali hittar du tyngdtäcken till marknadens förmånligaste pris, vilket ger ännu fler rätten till en god natts sömn. Vi skickar alltid våra täcken inom 24 timmar efter beställning och de anländer vanligtvis hos dig inom 1-5 arbetsdagar. Dessutom så bjuder vi på frakten inom hela Sverige. 

Jämför och upplev skillnaden du också!