FAQ

Tyngdtäcket är 200x150 cm och tillgänglig i 6, 8 och 11 kg.

Man bör vara vaksam med mindre barn som inte helt har utvecklat sin lungkapacitet.

Barnet SKA vara kapabel att kunna ta av sig täcket själv och även vara förmögen att tala om ifall den inte vill ha tyngdtäcket på sig. Därför rekommenderar vi inte Qoali-täcket till barn under två år, och barn med en ålder strax över två år bör ha det lättaste tyngdtäcket och sitta med det i soffan tillsammans med en vuxen så att man ser att barnet är förmöget att hantera och flytta på tyngdtäcket. Barn och vuxna med lungsjukdom bör inte använda tyngdtäcke.

Man bör även vara vaksam med tyngdtäcken kring djur, hamnar djuret under ett tungt täcke och inte kan ta sig ut så kan det vara farligt.

Vi avråder bestämt från att sova med en bebis tillsammans med tyngdtäcket.

Vid problematik med hjärta eller lungsjukdom, rekommenderar vi inte ett tyngdtäcke. Vid frågor eller funderingar rekommenderar vi att man rådgör med sin läkare först. Detsamma gäller om du är gravid och känner dig osäker på att använda ett tyngdtäcke, rådgör med läkare eller barnmorska i första led.

Är du osäker så fråga gärna oss, men vi rekommenderar att man rådgör med sin läkare för en säker och individuell rekommendation.

Om det upplevs negativa symptom såsom smärta/värk, obehag,
andningssvårigheter så skall man sluta använda täcket.

Det korta svaret är JA, det är inget vi avråder till. Det är givetvis väldigt individuellt där det kan finnas en medicinsk bakgrund som bör beaktas. Många kunder använder täcket regelbundet från dag ett, men vi är alla olika så här behöver du känna efter själv. Vi alla hanterar förändringar på olika sätt. Är du osäker, rekommenderar vi att du börjar lätt genom att använda tyngdtäcket 10-15 minuter under dagen sittande på en stol, soffa eller liggandes i sängen. Sedan kan du successivt utöka till 30 min, 1 h etc. till dess att det känns bra.

Behovet av en tupplur kan likväl krypa fram under dagen som under kvällen. Tyngdtäcket fungerar minst lika bra att ha under dagen. Du kan ha den över axlarna, knäna etc. med en kopp te i handen. Vi har kunder som har ett tyngdtäcke på kontoret för att kunna erbjuda personalen lite återhämtning under en stressfull dag.

Det går alldeles utmärkt att använda eget påslakan. Men som du säkert förstår så väger våra tyngdtäcken mellan 6-11 kg.

Vi vill förbereda dig på att det är ett träningspass, men håll ut belöningen kommer ;) det underlättar att vara två som hjälps åt.

Processen är det samma oavsett om du använder eget överdrag eller ett Qoali-överdrag. De överdrag som vi har i shopen är anpassad till Qoali-täcket d.v.s. har flera knytband som du fäster ihop med tyngdtäcket så att den håller sig på plats. (den delen i beskrivningen kan du bortse ifrån om du använder eget överdrag) Hur du sätter ihop den kan du läsa mer om här nedan:

  1. Vänd överdraget ut och in och lägg det det utsträckt på golvet eller sängen.
  2. Lägg Qoali tyngdtäcket ovanpå överdraget och knyt ihop banden med de öglor som finns på tyngdtäcket.
  3. Vänd tillbaka överdraget tillsammans med tyngdtäcket inuti och dra igen dragkedjan
  4. Njut :)

Vi har tänkt in i minsta detalj när vi tagit fram våra kollektioner. Oavsett vilken modell du väljer så andas våra täcken på ett optimalt sätt. Dock så kan tyngden på kroppen ge en upplevelse om en varmare sensation i kroppen. Det kan jämföras med en massage där det sker en stimulans och du blir varm. Det är väldigt individuellt kring hur man känner. Vet du med dig att du är känslig så rekommenderar vi tyngdtäcket Sven eller vår senaste tyngdtäcke Esther.

Du kan också testa olika överdrag för att hitta den bästa känslan som passar dig. Du kan också testa att använda Qoali-täcket utan överdrag. Vi rekommenderar dock att ni börjar med att använda den tillsammans med överdraget, för att se hur det känns.

I nuläget säljs våra tyngdtäcken endast i vår egen webbshop. Hållbarhetsarbetet är viktigt för oss och det är få återförsäljare som kan möta våra krav och villkor. Det är ett kontinuerligt arbete och vi lovar att hojta till när vi finns i butik.

JA, samtliga av våra produkter är CE-märkta. Vi vill dock vara transparenta och berätta att en sådan märkning inte har något med kvalitén att göra. Det är endast skriftliga dokumentation som rör säkerhet kring användning av produkten. Vi ställer långt högre krav och villkor i hela kedjan för att du ska få en produkt i världsklass och som håller högsta kvalitet.