FAQ

Vem ligger bakom Qoali?

Mitt namn är Evelina Johansson, jag är trebarnsmamma och har bl.a arbetat inom vården i olika områden. Av egna erfarenheter av bl.a barn med diagnoser och en stressfull vardag insåg jag direkt fördelarna med tyngdtäcket. Efter många tester av olika sorters täcken med olika fyllningar som finns ute på marknaden hittade jag det bästa som nu har fått namnet Qoali. En jämn fördelad vikt över hela kroppen som reglerar värmen utifrån din kroppstemperatur. Alltså inga kedjor eller bollar. Små allergi vänliga glaspärlor som påminner om sand, för bästa känslan.

Jag uppmärksammade rätt snart problematiken i att få tag på ett tyngdtäcke. Du kan få vänta närmare ett år på att få tid till en arbetsterapeut för att få ett tyngdtäcke utskrivet, då till en viss summa och till låns. Väntetiderna är ett problem. Jag har även träffat både vuxna och barn som känt sig frustrerade över de långa väntetiderna, eller rent av inte får det utskrivet alls då dem inte har någon diagnos. Visserligen finns det fördelar med att de prioriteras, men jag vill ändå att alla ska få möjligheten att påverka sin vardag till det bättre, för faktum är att de flesta av oss är rätt stressade och har svårt att komma till ro. En annan aspekt är priserna. Det är stora summor man får betala om man inte orkar vänta på att få hyra från Landstinget eller kanske inte ens får möjlighet att vänta på att få hyra.

Då vi inte använder oss av mellanhänder har vi möjligheten att erbjuda dig Qoalitäcket till marknadens förmånligaste pris. Vi vill helt enkelt få ner tröskeln för att fler hushåll ska kunna ta del av fördelarna.

Vad betyder Qoali?

Kombinera "Koalan" som sover i snitt 23h/dygnet med "Quality" så får du Qoali ;)

 

Vad är det för mått på Qoali täcket?

Tyngdtäcket är 200x140 cm och tillgänglig i 6kg, 8kg and 11 kg.

Fick du inte svar?

Använd chat ikonen längst ner till höger så försöker vi hjälpa dig!