Hållbarhet

Vet du vem du sover med i natt? Dessvärre är majoriteten av människorna helt omedvetna om var och hur deras sängkläder produceras. 
Vi på Qoali vill göra skillnad. Därför producerar vi våra sängkläder med material som bidrar till en bättre morgondag för vår planet. Och till en bättre natt för dig. 
Det finns en negativ korrelation mellan vårt välbefinnande här i väst och priset som jorden och människorna som tillverkar våra täcken får betala. Majoriteten av tillverkningen av dessa täcken görs av människor med låga löner och dåliga arbetsförhållanden. Trots att levnadsvillkoren har varit ett debatterat ämne sedan långt tillbaka är minimilöner fortfarande standard i majoriteten av produktionsländerna. Mycket hänger ihop med att företagen pressar fabrikerna som syr täcket som i sin tur ska få oss att sova bättre. Paradoxalt eller hur? 

För att göra sömn mer hållbart strävar vi efter att vara pionjärer och att jobba för 100 % hållbara material. Det betyder att vi experimenterar, undersöker och förbättrar oss ständigt genom att prova metoder och material som är bra för oss och för vår planet. Vi väljer till exempel ekologisk bomull och jobbar aktivt för att göra reko val i en historiskt icke reko bransch. Vi är din partner i sängen som strävar efter en mer hållbar sömn. För alla. 
Vår vision om att hjälpa världen att sova mer kommer vi alltid sträva efter, med tillägget att det gäller hela kedjan och inte kompromissa med det sociala och etiska.

En ren och rättvis sömn. 

Att kontrollera hela kedjan är inte lätt, men rätt. För att säkerställa goda villkor följer vi Fairtrades kriterier som har lång erfarenhet inom området. Fairtrade International är den internationella paraplyorganisationen som utvecklar kriterier och fungerar som stöd för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom. Certifiering och kontrollen av att Fairtrades kriterier efterlevs av producentorganisationer, exportörer och importörer utförs av Flocert som är ett oberoende internationellt certifieringsorgan med ISO 17065-ackreditering.
Vår senaste kollektion Esther,  har tillverkats av Fairtrade-certifierad och ekologisk bomull som framställs på småskaliga jordbruk i Indien. Genom att följa Fairtrades kriterier säkerställer vi högsta kvalitet, skäliga löner och förbättrade arbetsförhållanden. Under 2020 räknar vi med att 100% av våra kollektioner innehåller Fairtrade-certifierad bomull. 
Vill du lära dig mer om hur Fairtrade och dess kriterier funkar. Klicka HÄR!
 Tyngdtäcke Esther Fairtrade

Få en mer hållbar sömn

Att falla in i djup sömn ska kännas naturligt. Därför gör vi våra täcken av mjukt skönt naturligt mullbärssilke och fin ekologisk bomull. Täcken gjorda på material som odlas fritt från bekämpningsmedel och artificiella gödningsmedel. Vi gör helt enkelt ett vikttäcke som känns bättre för kropp och själ. Ett av de bästa täckena på marknaden, och kanske coolast i världen.

Rättvist tyngdtäcke